RESOUND! – Konsert/konsertti 7.11.2021

RESOUND! – Konsert/konsertti 7.11.2021

Hjärtligt välkommen på Spira Ensembles recitalkonsert söndagen den 7 november 2021
kl. 18.00 i Mejlans kyrka i Helsingfors!

Kören dirigeras av George Parris.

På repertoaren står en inspirerande blandning av underbara körverk, komponerade av bl.a. Benjamin Britten, Jean-Yves Daniel-Lesur, Edvard Grieg och Goda Marija Gužauskaitė.

Dirigentens tankar inför konserten:
”Det är ett stort nöje att öva med Spira igen och vi väntar med iver på att få önska vår publik välkommen tillbaka. Programmet vi förberedde våren 2020, som med anledning av coronarestriktionerna tyvärr aldrig blev möjligt för oss att framföra, handlade om ’sången’.

Programmet i den här konserten känns mer hoppfullt än så; det handlar om ’resounding’ – ’möjligheten att få klinga igen’. Vi kommer garanterat att sjunga från hjärtat! Repertoaren har större bredd än tidigare och vi vill med det uttrycka körens fortgående strävan efter mångsidighet, variation och utveckling. Körsången är det universella språk som förenar oss alla – livet utan det ’don’t mean a thing’. ”

Biljetter vid dörren, 10€.

Facebook: Resound!
Instagram: @spiraensemble

———-

Lämpimästi tervetuloa Spira Ensemblen resitaalikonserttiin sunnuntaina 7. marraskuuta 2021 klo 18.00 Meilahden kirkossa Helsingissä!

Kuoroa johtaa George Parris.

Ohjelmistossa riemastuttava valikoima, mm. Benjamin Brittenin, Jean-Yves Daniel-Lesurin, Edvard Griegin ja Goda Marija Gužauskaitėn säveltämiä, tähdellisiä kuoroteoksia.

Kuoronjohtajan ajatuksia tulevasta konsertista:
”On suuri ilo taas harjoitella Spiran kanssa ja odotamme innolla, että saamme toivottaa yleisömme tervetulleeksi takaisin. Kevääksi 2020 suunnittelemamme ohjelma – jota koronarajoitusten vuoksi valitettavasti ei voitu esittää – olisi temaattisesti käsitellyt ’laulua’.

Tämän konsertin teemana on ehkä vielä astetta toiveikkaampi ’resound’ – ’mahdollisuus jälleen soida’. Tulemme takuulla laulamaan sydämemme kyllyydestä! Ohjelmistomme on laaja-alaisempi kuin aiemmin, millä haluamme ilmaista kuoron jatkuvaa pyrkimystä monipuolisuuteen, variaatioon ja kehittymiseen. Kuorolaulu on yleiskieli, joka yhdistää meitä kaikkia – elämä ilman sitä ’don’t mean a thing’. ”

Liput ovelta, 10€.

Facebook: Resound!
Instagram: @spiraensemble

 

Kommentarer är stängda.