Spira söker nya sångare

Spira söker nya sångare

Spira Ensemble söker nya sångare!

Spira Ensemble är en prisbelönt blandad kammarkör som sedan starten 2014 dirigerats av Kari Turunen och George Parris. Från hösten 2023 inleder vi med vår nyvalda dirigent Esko Kallio.

De flesta av medlemmarna är erfarna köralumner från studentkörerna och musikinstituten i huvudstadsregionen. Till Spiras framgångar kan räknas placeringar t.ex. vid Tampereen Sävel-festivalen 2015 (tre guldstämplar och Grand Prix), samt Tallins internationella körtävling 2019, där kören tog hem 3. pris i blandkörsklassen och 1. pris i klassen för nutidsmusik. Kören har på våren 2022 uruppfört Matthew Whittals ”Songs of Travel” som en del av konsertserien ”Kammarkörernas vår” som ordnades av fem kammarkörer från Helsingfors.

Spira har samarbetat mycket också med större konsertaktörer som Helsingfors Festspel, och har dessutom egna konsertproduktioner och samarbete med andra körer, som Finlands Ungdomskör 2022 i samband med projektet Symphony of Psalms.

Övningarna bestäms projektvis, men kören strävar till att öva ungefär 6+3 timmar per månad (en veckoslutsdag och en vardagskväll), till vilket kommer eventuella genrep och konserter. Speciellt i samband med samarbetsprojekten kan övningstidtabellen vara tätare. Körens språk är svenska.

Ett insjungningstillfälle (samtliga stämmor kan provsjunga) ordnas i Helsingfors på tisdag 15.8 samt fredag 25.8.2023, kvällstid. Om du tas in i kören är dina sångarkolleger ”halvproffs” med gedigen 10-15 -årig sångarkarriär i kör bakom sig, och det är den nivå vi arbetar på. Ytterligare hoppas vi att du är född efter 1973, då vi i detta skede försöker optimera körens åldersstruktur. Yngre sångare har därför också företräde i fall av jämnstarka kandidater.

Blev du intresserad kan du boka en insjungningstid genom att anmäla dig till körens ordförande Henri Lindén. Inkludera gärna några rader om dig själv, din körbakgrund och annan möjlig sångerfarenhet.

Kontakt: Henri Lindén
hslinden@gmail.com
+358 50 588 42 88

Välkommen med!

*****

Spira Ensemble etsii uusia laulajia!

Spira Ensemble on palkittu sekakamarikuoro jota perustamisestaan lähtien 2014 on johtanut 2019 johtaa Kari Turunen sekä George Parris. Syksyllä 2023 jatkamme Esko Kallion johdolla.

Jäsenet ovat pääasiassa kokeneita kuoroalumneja pääkaupunkiseudun ylioppilaskuorojen ja musiikkiopistojen riveistä. Spiran saavutuksiin voidaan lukea esim. sijoittumiset Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa 2015 (kolme kultaleimaa sekä Grand Prix), sekä Tallinnan kansainvälisessä kuorokilpailussa 2019, missä kuoro sai 3. palkinnon sekakuoroluokassa ja 1. palkinnon nykymusiikkiluokassa. Keväällä 2022 Spira ensiesitti Matthew Whittalin teoksen ”Songs of Travel” osana viiden Helsinkiläisen kamarikuoron konserttisarjaa ”Kamarikuorojen kevät”.

Spira on viime vuosina tehnyt yhteistyötä myös huomattavien konserttijärjestäjien kuten Helsingin Juhlaviikkojen kanssa, minkä lisäksi kuorolla on omaa konserttitoimintaa sekä yhteistoimintaa muiden kuorojen kanssa, kuten viimeksi 2022 Suomen Nuorisokuoron kanssa Symphony of Psalms -projektin merkeissä.

Harjoitukset määrätään projektikohtaisesti, mutta lähtökohtaisesti määrä on noin 6+3 tuntia kuukaudessa (viikonlopun päivä + arki-ilta), sekä mahdolliset kenraaliharjoitukset ja konsertit. Esimerkiksi yhteistyöprojektien yhteydessä harjoituksia voi ajoittain olla useamminkin. Kuoron kieli on ruotsi. 

Järjestämme koelaulutilaisuuden (kaikkia ääniä kuullaan) Helsingissä tiistaina 15.8 sekä perjantaina 25.8.2022 iltoina. Spirassa laulajakollegasi olisivat kuoromusiikin ”puoliammattilaisia”, joilla on vähintään 10-15 -vuotinen laulajaura takanaan. Tällä tasolla siis tyskentelemme, ja toivomme sinulta jokseenkin samanlaista taustaa. Toivomme myös että olet syntynyt vuoden 1973 jälkeen, koska yritämme optimoida kuoron ikärakennetta. Nuorilla laulajilla on samasta syystä etulyöntiasema kahdesta samanvahvuisesta ehdokkaasta valittaessa.

Jos kiinnostuit, voit varata koeajan ilmoittautumalla puheenjohtaja Henri Lindénille. Kerro mielellään vähän itsestäsi ja kuorotaustastasi sekä muusta mahdollisesta laulukokemuksesta. 

Yhteys: Henri Lindén
hslinden@gmail.com
+358 50 588 42 88

Tervetuloa mukaan!

Kommentarer är stängda.