Spira söker nya sångare

Spira söker nya sångare

Spira Ensemble söker nya sångare! Provsjungning 17.8.2024 kl. 15:30 ->

Spira Ensemble är en prisbelönt blandad kör som från hösten 2023 dirigeras av Esko Kallio. Kören firar sitt tioårsjubileum på hösten 2024 med bl.a. en konsertresa till Stockholm och jubileumskonsert i Hfors i oktober.

Spira jobbar mest med egna konsertproduktioner men samarbetar även med större konsertaktörer, såsom Helsingfors Festspel, och andra framstående finska och utländska körer. Till Spiras framgångar kan räknas topp-placeringar t.ex. vid Tampereen Sävel-festivalen 2015 (tre guldstämplar och Grand Prix), samt Tallinns internationella körtävling 2019, där kören tog hem 3. pris i blandkörsklassen och 1. pris i klassen för nutidsmusik. Kören har bl.a. uruppfört Matthew Whittalls stora a cappellaverk ”Songs of Travel” på våren 2022 och på den kommande jubileumskonserten uruppförs flera nyskrivna verk som kören beställt.

Sångarna i Spira har gedigen mångårig sångarkarriär i kör bakom sig. Många är erfarna köralumner från studentkörerna och musikinstituten i huvudstadsregionen. Nivån vi arbetar på är ambitiös och sångarna förväntas även öva en del på egen hand. Körens övningar bestäms projektvis, men kören strävar till att öva ungefär 6+3 timmar per månad (en veckoslutsdag och en vardagskväll), till vilket kommer eventuella genrep och konserter. Speciellt i samband med samarbetsprojekten kan övningstidtabellen vara tätare. Kören övar på svenska, men sångarens språkbakgrund är inte ett kriterium.

Ett provsjungningstillfälle ordnas i Helsingfors på lördag 17.8.2024 fr.o.m. klockan 15:30. Vi hoppas att du är född efter 1974, eftersom kören har en stadgeenlig åldersgräns och då vi i detta skede försöker säkra en god åldersstruktur. Yngre sångare har därför också företräde i fall av jämnstarka kandidater. Speciellt söker vi denna gång sångare till herrstämmorna (tenor och bas), men alla stämmor kan provsjunga.

Blev du intresserad kan du boka en tid till provsjungning genom att anmäla dig till körens ordförande Henri Lindén. Inkludera gärna några rader om dig själv, din körbakgrund och annan möjlig sångerfarenhet.

Kontakt: Henri Lindén
hslinden@gmail.com
+358 50 588 42 88

Välkommen med!

*****

Spira Ensemble etsii uusia laulajia! Koelaulut 17.8.2024 klo 15:30 ->

Spira Ensemble on palkittu sekakuoro, jota syksystä 2023 lähtien johtaa Esko Kallio. Kuoro viettää kymmenvuotisjuhlaansa syksyllä 2024 muun muassa konserttimatkalla Tukholmaan ja juhlakonsertilla Helsingissä lokakuussa.

Spira työskentelee enimmäkseen omien konserttituotantojensa parissa, mutta tekee yhteistyötä myös suurempien konserttijärjestäjien, kuten Helsingin Juhlaviikkojen, sekä muiden merkittävien suomalaisten ja ulkomaisten kuorojen kanssa. Spiran saavutuksiin kuuluu huippusijoituksia esimerkiksi Tampereen Sävel -festivaalilla vuonna 2015 (kolme kultaleimaa ja Grand Prix) sekä Tallinnan kansainvälisessä kuorokilpailussa 2019, jossa kuoro voitti 3. palkinnon sekakuoroluokassa ja 1. palkinnon nykymusiikkiluokassa. Kuoro on muun muassa kantaesittänyt Matthew Whittallin merkittävän a cappellateoksen ”Songs of Travel” keväällä 2022 ja tulevalla juhlakonsertilla kantaesitetään useita uusia teoksia, jotka kuoro on tilannut.

Spiran laulajilla on pitkä ja perusteellinen kokemus kuorolaulusta. Monet ovat kokeneita kuoroalumneja pääkaupunkiseudun ylioppilaskuorojen ja musiikkiopistojen riveistä. Työskentelytaso on kunnianhimoinen ja laulajilta odotetaan myös jonkin verran itsenäistä harjoittelua. Kuoron harjoitukset sovitaan projektikohtaisesti, mutta pyritään harjoittelemaan noin 6+3 tuntia kuukaudessa (yksi viikonloppupäivä ja yksi arki-ilta), johon lisätään mahdolliset kenraaliharjoitukset ja konsertit. Erityisesti yhteistyöprojektien yhteydessä harjoitusaikataulu voi olla tiiviimpi. Kuoro harjoittelee ruotsiksi, mutta laulajan kielitausta ei ole kriteeri.

Koelaulutilaisuus järjestetään Helsingissä lauantaina 17.8.2024 alkaen kello 15:30. Toivomme, että olet syntynyt vuoden 1974 jälkeen, sillä kuorolla on sääntöjen mukainen ikäraja ja tässä vaiheessa pyrimme varmistamaan hyvän ikärakenteen. Nuoremmilla laulajilla on etusija tasavahvojen ehdokkaiden tapauksessa. Eritoten etsimme tällä kertaa laulajia miesääniin (tenori ja basso), mutta kaikki äänialat voivat koelaulaa.

Jos kiinnostuit, voit varata koeajan ilmoittautumalla puheenjohtaja Henri Lindénille. Kerro mielellään vähän itsestäsi ja kuorotaustastasi sekä muusta mahdollisesta laulukokemuksesta. 

Yhteys: Henri Lindén
hslinden@gmail.com
+358 50 588 42 88

Tervetuloa mukaan!

Kommentarer är stängda.