Kuoro

Kuoro

Spira Ensemble on vuonna 2013 perustettu kunnianhimoinen kamarikuoro, palkittu vokaalimusiikin sanansaattaja. Spiran pyrkimyksenä on olla edistyksellinen toimija suomalaisessa kuorokentässä, ja kuoro esiintyy mielellään myös ulkomailla. Useimpien laulajien tausta on helsinkiläisissä opiskelijakuoroissa ja monet ovat opiskelleet myös musiikkiopistossa.  

Kuoron ohjelmisto painottuu lähinnä klassiseen kuoromusiikkiin ja uuteen musiikkiin. Spira Ensemble menestyi kesäkuussa 2015 Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa. Kuoro sai kolmen kultaleiman lisäksi korkeimman mahdollisen tunnustuksen, Grand Prix -palkinnon. Kuorokatselmuksessa Spira Ensemble sai erityisesti kiitosta kuoron ja johtajan musiikillisesti vahvasta tulkinnasta sekä hienosta ja tasaisesta soinnista. 

Vuoden 2016 kansainvälisessä Harald Andersén -kamarikuorokilpailussa Spira Ensemble palkittiin Yle-palkinnolla, joka jaettiin kilpailussa parhaiten menestyneelle suomalaiskuorolle. Spira voitti keväällä 2019 jaetun ensimmäisen palkinnon nykymusiikki-sarjassa sekä sekakuorosarjan kolmannen palkinnon korkeatasoisessa International Choir Festival Tallinn -kilpailussa. Kuoro toimi myös osana suurkuoroa Helsingin juhlaviikoilla vuosina 2018 ja 2019, jolloin esitettiin Gustav Mahlerin 8. sinfonia sekä Arnold Schönbergin suurteos Gurrelieder.

Syyskuusta 2023 lähtien Spira Ensemblen taiteellisena johtajana toimii Esko Kallio.