SPIRA ENSEMBLE – INSJUNGNINGAR / KOELAULUT

SPIRA ENSEMBLE – INSJUNGNINGAR / KOELAULUT

SPIRA ENSEMBLE – INSJUNGNINGAR / KOELAULUT
 
Spira Ensemble söker nya sångare (andra sopran, andra tenor och andra bas).
 
Spira Ensemble är en prisbelönt blandad kammarkör som sedan hösten 2019 dirigeras av George Parris.
 
De flesta av medlemmarna är erfarna köralumner från studentkörerna och musikinstituten i huvudstadsregionen. Till Spiras framgångar kan räknas placeringar t.ex. vid Tampereen Sävel-festivalen 2015 (tre guldstämplar och Grand Prix), samt Tallins internationella körtävling 2019, där kören tog hem 3. pris i blandkörsklassen och 1. pris i klassen för nutidsmusik.
 
Spira har på sistone samarbetat mycket också med större konsertaktörer som Helsingfors Festspel, och har dessutom egna konsertproduktioner.
 
Övningarna ställs fast projektvis, men kören strävar till att öva ungefär 6+3 timmar per månad (en veckoslutsdag och en vardagskväll), till vilket kommer eventuella genrep och konserter. Speciellt i samband med samarbetsprojekten kan övningstidtabellen vara betydligt tätare.
 
Körens övningsspråk är engelska och körens administrativa språk är svenska.
 
Ett insjungningstillfälle för ovan nämnda stämmor ordnas i Helsingfors lördagen den 8:e februari 2020. Intresserade sångare kan boka en insjungningstid genom att anmäla sig till viceordförande Patrick Björkman före den 1 februari. Inkludera gärna några rader om dig själv, din körbakgrund och annan möjlig sångerfarenhet.
 
Kontakt: Patrick Björkman
patrick.bjorkman@gmail.com
+358 50 300 1700
 
Välkommen med!
 
*****
 
Spira Ensemblen koelaulut (kakkossopraano, kakkostenori ja kakkosbasso)
 
Spira Ensemble on palkittu sekakamarikuoro jota syksystä 2019 johtaa George Parris. Jäsenet ovat pääasiassa kokeneita kuoroalumneja pääkaupunkiseudun ylioppilaskuorojen ja musiikkiopistojen riveistä.
 
Spiran saavutuksiin voidaan lukea esim. sijoittumiset Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa 2015 (kolme kultaleimaa sekä Grand Prix), sekä Tallinnan kansainvälisessä kuorokilpailussa 2019, missä kuoro sai 3. palkinnon sekakuoroluokassa ja 1. palkinnon nykymusiikkiluokassa. Spira on viime vuosina tehnyt yhteistyötä myös huomattavien konserttijärjestäjien kuten Helsingin Juhlaviikkojen kanssa, minkä lisäksi kuorolla on omaa konserttitoimintaa.
 
Harjoitukset määrätään projektikohtaisesti, mutta lähtökohtaisesti harjoitusten määrä on noin 6+3 tuntia kuukaudessa (viikonlopun päivä + arki-ilta), sekä mahdolliset kenraaliharjoitukset ja konsertit. Esimerkiksi yhteistyöprojektien yhdeydessä harjoituksia voi ajoittain olla myös huomattavasti useammin.
 
Harjoitukset pidetään englanniksi, ja kuoron hallinnollinen kieli on ruotsi.
 
Järjestämme koelaulutilaisuuden yllä mainituille äänille launtaina 8. helmikuuta 2020 Helsingissä. Kiinnostuneet voivat varata koeajan ilmoittautumalla varapuheenjohtaja Patrick Björkmanille ennen 1. helmikuuta. Kerro mielellään vähän itsestäsi ja kuorotaustastasi sekä muusta mahdollisesta laulukokemuksesta.
 
Yhteys: Patrick Björkman
patrick.bjorkman@gmail.com
+358 50 300 1700
 
Tervetuloa mukaan!
Kommentarer är stängda.