Som en regnbåge

Som en regnbåge

Spiras nyaste konserthelhet ”Som en regnbåge” tacklar teman som ensamhet, havet, årstidernas gång och längtan till ljuset. I programmet ingår två verk som nu hörs i Finland för första gången: estniske Tõnu Kõrvits halvtimmeslånga St. Michael Songs, till lyrik från dikter av Emily Dickinson, samt den svenska körmodernismens fadersfigur Ingvar Lidholms serie Fem Haikudikter, med text av dennes landsman Tomas Tranströmer. Delar ur Matthew Whittalls Songs of Travel kompletterar konsertens färgspäckade klangvärld.

Konserten är en del av Körmusikens säsongkonserter, och ges i samarbete med föreningen i Tempelplatsesens kyrka i Helsingfors. Delar av programmet kan också ses i Åbo på Sibeliusmuséet, var Spira gör en gemensam konsert med Turun konservatorion kamarikuoro.

Sibeliusmuséet, Åbo 27.4.2024 kl. 18:00
Tempelplatsens kyrka, Helsingfors 2.5.2024 kl. 19:00

Köp biljett via vår nätbutik här

Kommentarer är stängda.