Spira Ensemble söker sångare

Spira Ensemble söker sångare

SPIRA ENSEMBLE – INSJUNGNINGAR / KOELAULUT

Spira Ensemble söker nya sångare!

Spira Ensemble är en prisbelönt blandad kammarkör som sedan hösten 2019 dirigeras av George Parris.

De flesta av medlemmarna är erfarna köralumner från studentkörerna och musikinstituten i huvudstadsregionen. Till Spiras framgångar kan räknas placeringar t.ex. vid Tampereen Sävel-festivalen 2015 (tre guldstämplar och Grand Prix), samt Tallins internationella körtävling 2019, där kören tog hem 3. pris i blandkörsklassen och 1. pris i klassen för nutidsmusik. Kören har på våren 2022 uruppfört Matthew Whittals ”Songs of Travel” som en del av konsertserien ”Kammarkörernas vår” som ordnades av fem kammarkörer från Helsingfors.

Spira har samarbetat mycket också med större konsertaktörer som Helsingfors Festspel, och har dessutom egna konsertproduktioner.

Övningarna ställs fast projektvis, men kören strävar till att öva ungefär 6+3 timmar per månad (en veckoslutsdag och en vardagskväll), till vilket kommer eventuella genrep och konserter. Speciellt i samband med samarbetsprojekten kan övningstidtabellen vara betydligt tätare.

Körens övningsspråk är engelska och körens administrativa språk är svenska.

Ett insjungningstillfälle (samtliga stämmor kan provsjunga) ordnas i Helsingfors på onsdag 7.9 samt fredag 9.9.2022, kvällstid. Om du är intresserad och ännu inte fyllt 50 år kan du boka en insjungningstid genom att anmäla dig till ordförande Henri Lindén. Inkludera gärna några rader om dig själv, din körbakgrund och annan möjlig sångerfarenhet.

Kontakt: Henri Lindén
hslinden@gmail.com
+358 50 588 42 88

Välkommen med!

*****

Spira Ensemble etsii uusia laulajia!

Spira Ensemble on palkittu sekakamarikuoro jota syksystä 2019 johtaa George Parris.

Jäsenet ovat pääasiassa kokeneita kuoroalumneja pääkaupunkiseudun ylioppilaskuorojen ja musiikkiopistojen riveistä. Spiran saavutuksiin voidaan lukea esim. sijoittumiset Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa 2015 (kolme kultaleimaa sekä Grand Prix), sekä Tallinnan kansainvälisessä kuorokilpailussa 2019, missä kuoro sai 3. palkinnon sekakuoroluokassa ja 1. palkinnon nykymusiikkiluokassa. Keväällä 2022 Spira ensiesitti Matthew Whittalin teoksen ”Songs of Travel” osana viiden Helsinkiläisen kamarikuoron konserttisarjaa ”Kamarikuorojen kevät”.

Spira on viime vuosina tehnyt yhteistyötä myös huomattavien konserttijärjestäjien kuten Helsingin Juhlaviikkojen kanssa, minkä lisäksi kuorolla on omaa konserttitoimintaa.

Harjoitukset määrätään projektikohtaisesti, mutta lähtökohtaisesti harjoitusten määrä on noin 6+3 tuntia kuukaudessa (viikonlopun päivä + arki-ilta), sekä mahdolliset kenraaliharjoitukset ja konsertit. Esimerkiksi yhteistyöprojektien yhdeydessä harjoituksia voi ajoittain olla myös huomattavasti useammin.

Harjoitukset pidetään englanniksi, ja kuoron hallinnollinen kieli on ruotsi. 

Järjestämme koelaulutilaisuuden (kaikkia ääniä kuullaan) keskiviikkona 7.9 sekä perjantaina 9.9.2022 iltaisin. Jos kiinnostuit, etkä ole vielä täyttänyt 50 vuotta, voit varata koeajan ilmoittautumalla puheenjohtaja Henri Lindénille. Kerro mielellään vähän itsestäsi ja kuorotaustastasi sekä muusta mahdollisesta laulukokemuksesta. 

Yhteys: Henri Lindén
hslinden@gmail.com
+358 50 588 42 88

Tervetuloa mukaan!

Kommentarer är stängda.